U bent hier

Home » Welkom

Welkom

Al geruime tijd liep ik met het idee een website te maken van mijn grote HOBBY, namelijk het maken van knuffels, poppen, beren en vrienden van de beren. Met behulp van mijn neef is het er nu eindelijk van gekomen. Erg fijn dat u mijn site hebt gevonden.

Met het maken van (Teddy)beren ben ik heel veel jaren geleden begonnen na een aantal cursussen en workshops. Soms bestel ik een berenpakket bij bekende berenateliers en soms maak ik zelf een ontwerp.  
Ik maak beren uitsluitend van kostbare en duurzame stoffen van de Steiff-Schulte weverij. Deze stoffen hebben een weefprocedure die niet te evenaren is waardoor de beer een speciaal uiterlijk heeft. Niet alle berenmaaksters gebruiken deze dure kostbare stoffen maar ik heb daar wel voor gekozen zodat ik zeker weet dat de beer vrijwel levenslang meegaat.

Teddyberen zijn genoemd naar Theodore “Teddy” Roosevelt, de bekende Amerikaanse president, welke een groot liefhebber was van de jacht. In 1902 had hij tijdens een vierdaagse berenjacht geweigerd een jong weerloos beertje te doden dat de jagers voor hem hadden gevangen. De beroemde cartoon-tekenaar van de Washington Post, Clifford Berryman, legde dit incident vast in zijn beroemde cartoon "Drawing the line in Mississippi" als een ironisch commentaar op een grens-conflict. Vanaf dat moment werd de beer bekend als "Teddy's Bear" en Berryman liet geen kans voorbijgaan om het beertje te verwerken in al zijn hierna volgende cartoons over de President. Deze cartoons waren de allerbeste reclame voor teddyberen. Het is dus niet vreemd dat mannen graag een (Teddy)beer willen hebben.

Overigens maak ik zowel stoere mannelijke beren als beren die zacht en warm aanvoelen. Mijn kindvriendelijke beren zijn gemaakt van zachte warme stoffen, het zijn echte zachte knuffelberen, mijn kleine neefjes knuffelen er veel mee!

Al mijn beren hebben een draaibaar hoofd en ook de armen en benen zijn draaibaar door middel van draaischijven. De beren kunnen dus in allerlei poses neergezet worden. Wilt u iets weten over mijn hobby neem dan contact met me op, u krijgt altijd antwoord. Ik hoop dat u kunt genieten van mijn creaties en veel plezier bij het bekijken van mijn sites. Klik ook eens door naar ANTROPOP voor poppen en knuffels.


Tevens maak ik herinneringsberen van een of meerdere kledingstukken van een (overleden) dierbare. Klik maar eens op het tabblad herinneringsberen waar u kunt lezen wat herinneringsberen zijn en waar u een groot aantal foto's ziet van de door mij gemaakte herinneringsberen. Met deze beren heb ik al heel veel mensen blij gemaakt en is de beer een grote troost voor hen. 

Ans